Založ si blog

Aj oni klamú občanov pred voľbami

Ako keby nestačilo, že za predchádzajúcich 22 rokov klamali občanov Slovenska všetky vládnuce i opozičné strany. Dnes sa s ďalšími klamstvami a ďalším „balamútením“ občanov pridávajú i ďalšie mimoparlamentné /„potratové“ / strany.

Niektoré z nich vznikli pred niekoľkými rokmi na niečí podnet a za niečie peniaze, menili lídrov, znaky, slogany…a samozrejme sľuby. V politike však nikdy nič významné neznamenali a pre občanov Slovenska nič nepriniesli.

Ďalšie vznikli podobným spôsobom niekoľko mesiacov pred predčasnými tohtoročnými voľbami. Pokradli slogany, hesla a časť agendy iným stranám a organizáciám, vyzdvihli nových, staronových i „ostrieľanejších“ lídrov a „bojujú“ o hlasy voličov. Teda aspoň sa tak tvária. Oni v podstate ešte viac zamotávajú situáciu na politickej scéne Slovenska a pletú už aj tak dostatočne popletených voličov.

Volič si skutočne ťažko vyberá, kto to s ním myslí úprimne a kto ho len zavádza a klame. Ktoré programy sú čie, ktoré sú reálne a splniteľné a ktoré sú len sľuby. Čo prospeje občanovi a čo Slovensku a čo je len kamufláž pre ďalší rast bohatstva a moci monopolom, nadnárodným korporáciám a bankám. Kto dokáže a kto je skutočne ochotný odstrániť na Slovensku chudobu, nezamestnanosť, korupciu, podvody, kto presadí spravodlivosť, poriadok, vymožiteľnosť práva a zákonnosť.

Spomínané mimoparlamentné strany sa podľa informácii médii stretli na rokovaní 3. marca, kde údajne išla reč aj o akejsi „superstrane“. Teda novom politickom subjekte, ktorý by vznikol z dohody týchto strán a po voľbách by mohol byť „rozhodujúcim prvkom povolebného vývoja“. Na stretnutí sa podľa médií zúčastnili zástupcovia Strany občanov Slovenska, Práva a spravodlivosť, Strany zelených, Robíme to pre detí-SF, Náš kraj. Otáznou v tejto spolupráci je vraj účasť Strana plus jeden hlas, Národ a spravodlivosť. Medzi pozvanými nebolo hnutie 99 % a Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti.

Čo chcú uvedené strany ponúknuť voličom?

Podľa vyjadrenia lídra SOS Marčeka chcú ponúknuť voličom alternatívu oproti parlamentným stranám, ktoré doviedli Slovensko za 22 rokov do súčasnej situácie, teda situácie utiahnutých opaskov, najnižších platov v EÚ, najnižších dôchodkov, najnižších dotácií do poľnohospodárstva, chýbajúcich peňazí na šport, zlej vymožiteľnosti práva.

Pozastavil som sa nad uvedenou informáciou minimálne z dvoch dôvodov.

Po prvé, že ich zámery, podobne ako kritika, nie sú ničím novým, oproti ostatným stranám, ktoré sa uchádzajú o získanie voličov. Dokonca ani v tom, že neuvádzajú akými spôsobmi a hlavne z akých zdrojov uvedené oblasti zlepšia a zabezpečia.

Po druhé, je dosť zarážajúce, že ak si vytýčili uvedený cieľ, že sa na stretnutí nezúčastnili zástupcovia z KSS. Ak si totiž niekto aspoň zbežne pozrie volebné programy strán, tak jedine Komunistická strana Slovenska vo svojom programe jasne deklaruje reálne a uskutočniteľné spôsoby, ako v mnohých devastovaných oblastiach slovenskej ekonomiky, poľnohospodárstva i zákonnosti a morálky dosiahnuť nápravu. A kde na to získa prostriedky.

Teda ak spomínaným stranám ide naozaj o Slovensko a slovenského občana a nie o politickú „kamufláž“, mali prizvať aj zástupcov KSS. Už aj preto, že komunisti už v minulosti dokázali, napriek mnohým chybám i nedostatkom, že spoločnosť dokážu spravovať v záujme občanov a nie v záujme hŕstky nejakých „vyvolených“. Z toho, čo sa na Slovensku vybudovalo počas vládnutia komunistov, sa kradlo 22 rokov a ešte dneska sú tu majetky a hodnoty, na ktoré majú „zálusk“ í jednotlivci a skupiny zo strán, ktoré doteraz vládli a ešte chcú vládnuť i v najbližšej budúcnosti.

Podľa mňa však tieto strany plnia len poslanie odpútať pozornosť občanov a umožniť skupinám v zákulisí politického zápasu presadiť svoje mocenské a finančné záujmy cez svojich „favoritov“. Hoci nie je vylúčené, že v tejto hre sú už prezieravo zakomponované aj prvky pre ďalšie predčasné, alebo riadne voľby na Slovensku.

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 796x
Priemerná čítanosť článkov: 796x

Autor blogu

Kategórie

Archív